Zdrava Srbija u nedelju na Zlatiboru bira stranačkog predsednika i rukovodstvo

Izborna skupština Zdrave Srbije (ZS), na kojoj će biti izabrano stranačko rukovodstvo i predsednik, biće održana u nedelju, 19. januara na Zlatiboru.

Kako je saopšteno iz Zdrave Srbije, konstituisanjem stranačkih organa biće zaokružen proces stvaranja ZS koji je započet 5. juna 2017. godine kada je formiran prvi Inicijativni skup za osnivanje stranke u zlatiborskom selu Ljubiš.

“Zdrava Srbija je jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome želi da pomogne ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti a ne iz Beograda”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da osnovu političkog programa Zdrave Srbije čini “odgovorna nacionalna i državotvorna politika u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i suverenosti Srbije, briga o svom narodu u zemlji, regionu i dijaspori, suzbijanje kriminala i korupcije, decentralizacija vlasti, odgovorna spoljna politika, opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, BiH i Crnoj Gori, razvoj kompletne ekonomije na naglaskom na razvoj poljoprivrede, turizma i preduzetništva”.

Izborna skupština Zdrave Srbije počinje u 11 časova u nedelju, u “Grand hotelu Tornik” na Zlatiboru.

Izvor: Beta

 

Leave a Reply