Održani lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

U nedelju 28. marta građani Zaječara, Kosjerića i Preševa izabrali su novi sastav lokalnih skupština.

Na izborima u Zaječaru učestvovalo je devet lista. Najveću podršku birača je dobila Srpska napredna stranka koja će imati 24 mandata. Grupa građana dr Nenada Ristovića “Pobeda” osvojila je 16 mandata, koaliciji SPS/JS pripalo je 4 mandata. Isti broj mandata pripao je i GG “Možemo bolje”, dok su po jedan mandat osvojili GG Dr Dejan Kristić i Zaokret – Dosta je bilo, hrabri ljudi. Izlaznost je bila blizu 50%, a iz Gradske izborne komisije ističu da je izborni dan protekao u mirnoj atmosferi.

Na izborima u Kosjeriću najviše mandata osvojila je Srpska napredna stranka (20), drugoplasirana je bila Grupa građana “Čisti ljudi za čist Kosjerić” kojoj su pripala tri mandata. Po dva mandata osvojile su kolacija DSS/POKS i lista Milana Stamatovića “Domaćin da pobedi”.

Na vanrednim lokalnim izborima u Preševu albanske stranke podelile su najveći broj mandata. Najveću podršku dobila je Alijansa za promene sa 14 mandata, zatim Demokratska partija će imati devet odborničkih mesta. Partiju za demokratsko delovanje će predstavljati sedam odbornika, Pokret za reforme ima pet mandata. Srpskoj naprednoj stranci pripalo je dva mandata, dok će jedan mandat imati Demokratska unija Albanaca.

Leave a Reply